Monday, September 25, 2017

40 SEC DANCE PRESENTATION

Hai gais!!

last week me and my classmate have a dance presentation in 40 seconds. we practise the day before presentation day. we devide into two group since our campus did not have any large room for dance practice. it's quit hard to memorize the step. we are going to dan0e in Men In Black theme. here are some picture that i snap on that day. i'm sorry there is no video since it gonna be a suprise soon.

 this is the picture of me at the lobby. we're supposed to dance here but the audio is not giving us chance to do so.

 mr.m 

 part of my classmate

 another picture of my classmate





Sunday, September 17, 2017

WHAT FOOD IS IN MY PHONE'S GALLERY?!!

PEEPS!

okay kali ni punya entry memang random sangat sebab tadi dok scroll galeri phone baru sedar ada banyak gambar makanan. HAHA!! okay jum kite mengimbas kembali apa yang telah seketul Athirah ni makan sejak 13 May 2017. LETS DIG IN!!!!

13 May 2017- gila weyy masa ni makan lobster fresh, sotong, semua fresh sebab pakngah saya duduk kuala pengerang, memang ramai nelayan so lobster sekilo murah je. 

13 May 2017- family's birthday celebration untuk bulan Apr,May&Jun or May,Jun&July. i've lost my memory. cake ini dibuat oleh pakcik saya sendiri. boleh visi instagram: @prettyyummythings_dwenujang untuk tempah. sumpah best!!



16 May 2017- baru balik KL lepas cuti dekat kampung. F.Y.I lauk yang saya makan tu adalah dipanggil RENDANG MAMAN. rendang maman adalah lauk tradisional orang Gemencheh,Negeri Sembilan. lagi pahit lagi sedap!

20 May 2017- dinner at New York Steak Shack dengan pakcik dan adik saya

20 May 2017- plate pakcik saya, lamb steak with mix veggies

20 May 2017- plate saya, pasta with grilled chicken (breast)

20 May 2017- plate adik saya, chicken grilled burger (set)

20 May 2017- lepas kenyang makan di Steak Shack, kami rehat sambil minum coffee.

27 May 2017- rasanya masa ni bulan Ramadhan, saya berbuka dirumah nenek saya. mewah betul makanan sebab tradisi orang disini (felda Kemelah, Segamat, Johor) suka bertukar tukar makanan. sharing is caring. good vibes tho.

6 Jun 2017- masih dalam bulan Ramadhan. desserts is the actual spelling for stressed tho

8 Jun 2017- berbuka puasa di dataran merdeka.

13 Jun 2017- Bazaar Ramadhan Kg. Baru. Tak tahu nama kuih *tekup muka*

13 Jun 2017- Tauhu bakar. beli pun sebab nak shoot untuk Typography assingment

13 Jun 2017- late night craving! McD fried chicken

17 Jun 2017- i'm not a fans of sushi. 

19 Jun 2017- Berbuka puasa di Mr.Dakgalbi. 

28 Jun 2017- raya ketiga malam makan dominos sebab dah penat makan kuih raya LOL!

10 July 2017- Surabaya Layer cake!!

12 July 2017- Jeruk Kedondong home made

14 July 2017- buah mangga depan rumah dah berbuah!!!!!

14 July 2017- gula ni adalah freegift saya dpt dr satu igshop sebab beli slime, sumpah gula ni sedap gila! rasa manis tembikai + masin garam laut = i want more!!

22 July 2017- open house raya. Raya kan  sebulan!

23 July 2017- kenduri kahwin dalam bulan Syawal.

23 July 2017- open house lagi!

27 July 2017- girls outing (bayar yuran sem baru unikl sebenarnya) lunch Dominos.

30 July 2017- cuaca semakin extrem jadi jom buat ais krim Malaysia!

31 July 2017- Lunch McD ayam gorengggg!

8 Ogos 2017- cucur ikan bilis instant for supper. homecook.

9 Ogos 2017- Secret Recepi for treat ourselves (me and cousin) sebab penat shoot and modeling for our tudung bawal kristal collections! 

16 Ogos 2017- my favourite ice cream flavor. choc mint!

17 Ogos 2017- homecook. ikan kembung asam pedas by me.

18 Ogos 2017- this is edible cookie dough. uncook but still boleh makan. sedap!!!!

21 Ogos 2017- chicken chop for dinnah

22 Ogos 2017- mee goreng+omelete+grilled hot dog for breakfast.

23 Ogos 2017- mee hun goreng+drumet ayam goreng crispy Ayammas for breakfast.

23 Ogos 2017- picking fresh strawberries.

23 Ogos 2017- strawberry gelato+strawberry jems

23 Ogos 2017- blackcurrant

23 Ogos 2017- jambu air besar gila!

23 Ogos 2017- breaklunch at Ladang Teh Boh Sg.Palas, cameron highland. scone is my favourite

23 Ogos 2017- im drinking Gunung chantik tea so that i can be chantik too! 

23 Ogos 2017- strawberry waffles, doughnut with strawberry fillings, strawberry yogurt and strawberry shake 

24 Ogos 2017- breakfast in our appartment. nasi goreng ibu, telur dadar and drummet ayam goreng crispy Ayammas

24 Ogos 2017- fresh blended fruit ice cream

24 Ogos 2017- another tea time at cameron valley tea house. choc waffles 2plate, carrot cake and scone in the set of two. 

24 Ogos 2017- honey lollipop ni nampak famous kat cameron but i never tried it even once

24 Ogos 2017- durian di lata iskandar. majoriti penduduk kat sini adalah orang asli.

24 Ogos 2017- peniaga kata cara makan adalah makan biji bulat2 pada teratai tu. wait! ini teratai kan??!!. katanya rasanya lemak2 gituu

24 Ogos 2017- air kelapa at lata iskandar.

24 Ogos 2017- masa ni first time makan ketam goreng telur masin

31 Ogos 2017- sehari sebelum Raya Haji. ketupat, kuah kacang dan rendang ayam cili api

1 Sept 2017- kambing bakar di hari raya

3 sept 2017- cake by prettyyummythings_dwenujang

3 sept 2017- big family dinner 

5 sept 2017- dinner at Tapak Urban Street Dining KL

9 sept 2017- homecook. kari ayam+terung telunjuk goreng cili api by me

14 sept 2017- saya tengah makan bubur then odah (anak buah) datang mintak suap. cute baby!

14 sept 2017- having the only oreo biscuit without fillings sebab fillings dah kene makan dengan odah dan rayyan'

16 sept 2017- dinner malas. 

16 sept 2017- my having lunch at fuel shack before heading back to Negeri Sembilan.


fuhh! 60 keping gambar siap caption. penat tk penat weyy. couldnt ressist that im soo in love with food. siapa je yang tk suka makan kannn! hhahaha